Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g wokgarnalen naturel, vers of diepvries (ontdooid)
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. wokolie of arachideolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 stukje gemberwortel (2 cm), geschild en gehakt
  • 3 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 2 cm
  • 1 kleine Chinese kool, in repen
  • 4 eetl. medium of droge sherry
  • 1/2 eetl sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 1 pak eiermie of mihoen
Bereiden
Dep de garnalen droog. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, gember, bosui en kool 3-4 minuten. Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even. Maak op smaak met sesamolie, zout en peper. Serveer het gerecht bestrooid met koriander en sesamzaad, met  de eiermie of mihoen.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
19 g
vet
18 g
Kcal
270