1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g wokgarnalen naturel, vers of diepvries (ontdooid)
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. wokolie of arachideolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 stukje gemberwortel (2 cm), geschild en gehakt
  • 3 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 2 cm
  • 1 kleine Chinese kool, in repen
  • 4 eetl. medium of droge sherry
  • 1/2 eetl sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 1 pak eiermie of mihoen
Bereiden
Dep de garnalen droog. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, gember, bosui en kool 3-4 minuten. Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even. Maak op smaak met sesamolie, zout en peper. Serveer het gerecht bestrooid met koriander en sesamzaad, met  de eiermie of mihoen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie