1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalenburger met avocado en aioli

Garnalenburger met avocado en aioli

Garnalenburger met avocado en aioli product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram grote garnalen
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
  • handje koriander, grof gehakt
  • 2 eieren
  • 150 gram paneermeel
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 sesambolletjes, gehalveerd
  • 4 blaadjes romainesla
  • 1 avocado, in plakjes
Bereiden
Maal de garnalen, bosui en koriander fijn in een keukenmachine. Schep het garnalenmengsel in een kom en meng met de eieren, het paneermeel en de chilisaus. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Meng intussen de mayonaise met de knoflook en het citroensap. Bestrijk de bolletjes met de aioli en beleg met een blaadje sla, een garnalenburger en avocado.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie