Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalencocktail

Garnalencocktail

Garnalencocktail product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 2 eetl. droge sherry of whisky
  • 200 ml (yoghurt)mayonaise
  • 50 ml tomatenketchup
  • 4 eetl. slagroom, lobbig geklopt
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 1 zakje (gemengde) sla
  • 2 mandarijntjes, in partjes
  • paprikapoeder
Bereiden
Besprenkel de garnalen sherry en laat circa 10 minuten intrekken. Roer een sausje mayonaise, ketchup, slagroom de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over 4 glazen. Schep garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus. Bestrooi met een beetje paprikapoeder de rest van de bieslook.
Variatie
Vervang 100 gram garnalen door stukjes surimi. Neem in plaats van ketchup 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje).

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
11 g
vet
17 g
Kcal
260