Garnalenpalet - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalenpalet

Garnalenpalet

Garnalenpalet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • eetlepel Cocktail:
  • 4 eetlepel mayonaise of crème fraîche (melkan)
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel whisky, cognac of sherry
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 komkommer , in reepjes
  • 200 gram Hollandse garnalen (Vismarine)
  • 6 kleine glaasjes
  • Amuse:
  • 1 potje yoghurtmayonaise
  • 1 citroen of limoen (sap)
  • 1 eetlepel gehakte verse dille
  • 200 gram Hollandse garnalen (vismarine)
  • 6 amuselepels of eetlepels
  • Soep:
  • 1 liter kreeftensoep (blik of zak)
  • 100 milliliter kookroom
  • 200 gram Hollandse garnalen (vismarine)
  • 2 eetlepel gehakte verse bieslook
  • 6 minisoepkommetjes of bakjes
Voorbereiden
Meng voor het eerste gerecht ma-yonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper. Meng voor het tweede gerecht de yoghurtmayonaise met citroensap en dille.
Bereiden
Verdeel voor gerecht 1 de komkommerreepjes, op een beetje na voor de garnering, over de glaasjes. Schep de garnalen en whiskysaus erop en garneer met de rest van de komkommer. Schep voor gerecht 2 de garnalen door de citroenmayonaise en verdeel dit over de lepels. Verwarm voor gerecht 3 de soep met de room. Schep de garnalen en de bieslook erdoor en serveer in de kommetjes. Zet op elk bord 3 gerechten.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
8 g
vet
22 g
Kcal
300