Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalensalade met rucola en sinaasappel

Garnalensalade met rucola en sinaasappel

Garnalensalade met rucola en sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 100 g chorizo, in reepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 40 g rucola (1/2 zak)
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Schil de sinaasappels dik en snijd de vrucht in dunne plakken. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar op 4 borden.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook met de helft van de garnalen circa 3 minuten tot ze roze van kleur zijn. (De andere helft wordt bij de paella gebruikt). Bak de chorizo en peterselie 2 minuten mee. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de garnalen met chorizo over de sinaasappel. Sprenkel de dressing erover en leg er een pluk (eventueel iets kleiner gesneden) rucola op.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
14 g
vet
36 g
Kcal
415