1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalensalade met rucola en sinaasappel

Garnalensalade met rucola en sinaasappel

Garnalensalade met rucola en sinaasappel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 sinaasappels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 100 g chorizo, in reepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 40 g rucola (1/2 zak)
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Schil de sinaasappels dik en snijd de vrucht in dunne plakken. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar op 4 borden.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook met de helft van de garnalen circa 3 minuten tot ze roze van kleur zijn. (De andere helft wordt bij de paella gebruikt). Bak de chorizo en peterselie 2 minuten mee. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de garnalen met chorizo over de sinaasappel. Sprenkel de dressing erover en leg er een pluk (eventueel iets kleiner gesneden) rucola op.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie