1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalensaté in oosterse marinade

Garnalensaté in oosterse marinade

Garnalensaté in oosterse marinade product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g Reuze Garnalen (Vismarine), ontdooid
  • 8 grote champignons
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in grove stukken
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in grove stukken
  • 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • voor de marinade:
  • 4 eetl. sesamolie of roerbakolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 eetl. droge sherry
  • versgemalen peper
  • 8 satéstokjes
Voorbereiden
Week de houten satéstokjes in water zodat ze tijdens de bereiding niet verbranden. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de garnalen in de marinade. Borstel de champignons of veeg ze schoon.
Bereiden
Rijg de garnalen, paprika, sjalotjes en champignons aan de stokjes. Leg ze naast elkaar en giet er nog wat marinadevocht op. Verwarm de grill of een grillpan voor. Rooster de saté 2-3 minuten per kant.marineren minimaal 10 minuten
Variatie
In plaats van Reuze Garnalen zijn Blacktigers, zalm of kabeljauw ook heel lekker. Combineer deze met partjes citroen en laurierblaadjes aan de stokjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie