1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalenschotel

Garnalenschotel

Garnalenschotel product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g notenrijst
  • enkele worteltjes, geschrapt, in plakjes
  • 3 volle eetl. halvanaise
  • 3 eetl. gehakte groene kruiden (oregano, peterselie, bieslook, basilicum; vers of diepvries)of 1 eetl. Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 g gepelde garnalen, (Vismarine)
Voorbereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en kook de worteltjes een paar minuten mee. Doe de halvanaise met de kruiden, het citroensap en peper en zout in een kommetje en roer alles door elkaar. Voeg vervolgens zoveel water toe tot het een gebonden gietbare saus is.
Bereiden
Verwarm de olie en bak de paprika, worteltjes en prei tot de prei begint te kleuren. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Voeg de bouillonblokjes toe. Schep de garnalen erbij en warm alles goed door. Serveer het gerecht op warme borden en schenk de saus erover of geef deze er apart bij.
Variatie
Vervang de notenrijst door gele rijst.Neem in plaats van prei 2 lente-/bosuitjes, in schuine stukken gesneden.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie