1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalensoufflé

Garnalensoufflé

Garnalensoufflé product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eieren
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk (Melkan)
  • 2 eetl. witte wijn
  • 1 eetl. gehakte verse bieslook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g Hollandse of Noorse garnalen
  • hoge ovenschaal of souffléschaal ø ca. 18 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen. Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus. Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe. Spatel de saus luchtig door de eiwittenen vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4. Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie