1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gazpacho van avocado

Gazpacho van avocado

Gazpacho van avocado product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd
  • 1 komkommer, geschild
  • 1 sjalotje, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 eetl. witte wijnazijn of limoensap
  • 200 ml yoghurt (Melkan)
  • 1/2 bosje koriander of peterselie, alleen de blaadjes
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • ijsblokjes, eventueel tot crunch vermalen
Bereiden
Doe alle ingrediënten met elkaar in een blender en mix tot een gladde soep (houd wat kleine blokjes komkommer en een paar blaadjes koriander achter voor de garnering). Breng op smaak met zout en peper en giet in kommen of grote glazen met ijsblokjes. Garneer met de komkommer en koriander. Maal er nog wat peper over en serveer direct. Voedingswaarde per persoon
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie