Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebak met bieten & witte chocola

Gebak met bieten & witte chocola

Gebak met bieten & witte chocola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rauwe biet
  • 120 milliliter melk (Melkan)
  • 250 gram witte chocolade
  • 215 gram boter
  • 115 gram suiker
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 350 gram bloem
  • 40 gram amandelschaafsel
  •  
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de bieten en snijd ze in heel kleine blokjes (3 x 3 mm). Verwarm de melk au bain-marie en smelt hierin de chocolade. Klop ondertussen de boter, suiker en basterdsuiker in ongeveer 10 minuten tot een luchtig mengsel. Klop er dan één voor één de eieren door en als laatste de warme witte chocolademelk. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag, gevolgd door de bietblokjes. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
62 g
vet
25 g
Kcal
490