Gebakken aardappelen met shoarma - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken aardappelen met shoarma

Gebakken aardappelen met shoarma

Gebakken aardappelen met shoarma product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g vastkokende aardappels, geschild en in dikke plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olie of vloeibaar bakproduct
  • 450 g shoarmavlees
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 400 g prei, goed gewassen en in ringen
Bereiden
Blancheer de aardappelplakken in ruim water met zout 3 minuten. Giet ze af en laat ze uitstomen. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelplakken in 2 à 3 porties om en om goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze tussentijds warm in de oven. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak op hoge stand de vleesreepjes met de paprikapoeder en de prei in circa 4 minuten knapperig en gaar. Serveer met de aardappelen.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
30 g
vet
21 g
Kcal
430