Gebakken chocolademousse - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken chocolademousse

Gebakken chocolademousse

Gebakken chocolademousse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram pure chocolade fijngehakt
  • 100 gram gezouten boter
  • 2 eieren gesplitst
  • 100 gram suiker
  • poedersuiker of cacaopoeder om te bestuiven
  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes potjes of glaasjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de chocolade en boter in een pan, maar laat het mengsel niet heet worden. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snufje zout. Roer het chocolademengsel door de eidooiers tot het goed vermengd is. Schep de eiwitten er rustig door. Giet de mousse in de schaaltjes en bak in circa 20 minuten gaar in de oven. De chocolademousse mag binnenin nog iets zacht zijn en kan een beetje inzakken. Bestuif met poedersuiker of cacao en serveer lauwwarm. Lekker met wat lobbige slagroom.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
38 g
vet
31 g
Kcal
455