Gebakken ham met appel en whiskymosterd - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken ham met appel en whiskymosterd

Gebakken ham met appel en whiskymosterd

Gebakken ham met appel en whiskymosterd product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 kruidnagels
  • ca. 600 g beenham, naturel
  • 4 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. whisky
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 appels, geschild, geboord en in plakken
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • mespuntje gemalen kruidnagel of nootmuskaat
  • 200 ml appelsapovenschaal of pan met deksel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Steek de kruidnagels in de ham. Meng de basterdsuiker, mosterd en whisky en bestrijk de ham met dit mengsel.
Bereiden
Verhit de olie en bak de ham rondom lichtbruin. Leg de ham in de ovenschaal. Verdeel de appelschijven erover en be­­strooi ze met kaneel en de gemalen kruidnagel of nootmuskaat. Schenk het appelsap over de appels en zet het gerecht afgedekt 35 minuten in het midden van de oven. Daarna nog 10 minuten onafgedekt, waarbij u de ham regelmatig met het vocht bestrijkt.
Variatie
Vervang het appelsap eens door cider.Neem in plaats van basterdsuiker eens honing.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
28 g
vet
23 g
Kcal
435