In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g koolvisfilet, ontdooid (Vismarine)
  • 1 citroen
  • 750 g aardappelen, geschild en gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. bloem
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, bladselderij), gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap, uitgelekt
  • 1 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit
Bereiden
Dep de vis droog. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Besprenkel de visfilets met citroensap. Kook de aardappelen gaar. Meng zout en peper door de bloem en wentel de koolvis erdoor. Giet de gare aardappelen af en stamp ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en gehakte tuinkruiden tot een luchtige puree. Houd deze even warm. Verhit de rest van de olijfolie. Bak hierin de koolvis aan beide kanten goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de vis uit de pan. Voeg de citroenrasp, tomatenblokjes en olijven bij het bakvet. Serveer de vis op een bedje van aardappelpuree met de saus eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
48 g
vet
23 g
Kcal
550