1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram witte rijst
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 (rode) ui, in parten
  • 1 groene paprika, in grove stukken
  • 400 gram bieflappen, in repen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • mespunt citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bosje gehakte (platte) peterselie
  • 1 citroen, in partjes
  • keukenpapier
Bereiden
Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen. Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden. Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten. Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan. Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn. Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee. Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee. Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie. Garneer eventueel met partjes citroen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 475
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie