Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen

Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen

Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g basmatirijst
  • 2 groente- of kruidenbouillontabletten
  • 1 citroen
  • 2 avocado's, geschild, in plakken
  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), in vieren of in repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. verse basilicum, gehakt
Bereiden
Kook de rijst in water waaraan  bouillontabletten zijn toegevoegd. Giet de rijst af en laat iets afkoelen. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Sprenkel het sap over de avocado’s . Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen bestrooid met zout en peper 2-3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok- of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst met citroenrasp toe en roerbak 2-3 minuten. Serveer de avocado en paddenstoelen op de rijst en strooi er de kaas en basilicum over.
Variatie
• Vervang basilicum door 1 eetlepel gehakte verse tijm.• Neem in plaats van kaas geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
58 g
vet
28 g
Kcal
535