1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen

Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen

Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g basmatirijst
  • 2 groente- of kruidenbouillontabletten
  • 1 citroen
  • 2 avocado's, geschild, in plakken
  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), in vieren of in repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. verse basilicum, gehakt
Bereiden
Kook de rijst in water waaraan  bouillontabletten zijn toegevoegd. Giet de rijst af en laat iets afkoelen. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Sprenkel het sap over de avocado’s . Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen bestrooid met zout en peper 2-3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok- of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst met citroenrasp toe en roerbak 2-3 minuten. Serveer de avocado en paddenstoelen op de rijst en strooi er de kaas en basilicum over.
Variatie
• Vervang basilicum door 1 eetlepel gehakte verse tijm.• Neem in plaats van kaas geroosterde pijnboompitten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 535
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie