Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijst met gehaktballetjes

Gebakken rijst met gehaktballetjes

Gebakken rijst met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 eetl. oud broodkruim of paneermeel
  • 300 g witte rijst
  • 400 g sperziebonen, afgehaald
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. ketjap
Bereiden
Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en het broodkruim tot een smeuïg geheel en rol er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de koelkast opstijven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met het deksel op de pan uitstomen. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ketjap en een paar eetlepels water toe en laat op lage stand nog 5 minuten garen. Schep de rijst en boontjes erdoor en warm nog een enkele minuten mee.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
72 g
vet
33 g
Kcal
700