Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Gebakken rijstschotel met pikant vlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram schouderkarbonade, in dunne repen
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram spitskool, in zeer dunne reepjes
  • 700 gram gekookte witte rijst, afgekoeld
  • 5 eetlepels gemalen kokos
Bereiden
Leg het vlees in een schaal. Roer de sambal los met de ketjap, pindakaas en 1 eetlepel olie en schep door het vlees. Laat circa 30 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 eetlepels water door het vlees en schep het op een bakplaat. Bak het vlees hoog in de oven in circa 5 minuten gaar en knapperig. Schep om en bak nog enkele minuten verder. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de spitskool een paar minuten. Voeg de rijst en kokos toe en roerbak enkele minuten verder tot de rijst licht verkleurd is. Serveer het vlees op de gebakken rijst. Lekker met kroepoek.
Variatie
Gebruik sambal oelek in de marinade als je het vlees graag nog wat pikanter wilt maken.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
68 g
vet
32 g
Kcal
680