1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Gebakken rijstschotel met pikant vlees product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram schouderkarbonade, in dunne repen
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram spitskool, in zeer dunne reepjes
  • 700 gram gekookte witte rijst, afgekoeld
  • 5 eetlepels gemalen kokos
Bereiden
Leg het vlees in een schaal. Roer de sambal los met de ketjap, pindakaas en 1 eetlepel olie en schep door het vlees. Laat circa 30 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 eetlepels water door het vlees en schep het op een bakplaat. Bak het vlees hoog in de oven in circa 5 minuten gaar en knapperig. Schep om en bak nog enkele minuten verder. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de spitskool een paar minuten. Voeg de rijst en kokos toe en roerbak enkele minuten verder tot de rijst licht verkleurd is. Serveer het vlees op de gebakken rijst. Lekker met kroepoek.
Variatie
Gebruik sambal oelek in de marinade als je het vlees graag nog wat pikanter wilt maken.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie