1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram prei, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 gram scholfilet
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram amandelen of hazelnoten, fijngehakt
  • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 50 gram boter
Bereiden
Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten. Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper. Serveer de schol op de preistamppot.
Variatie
Voeg aan de preistamppot eens 100 gram groene olijven, in plakjes, of 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 695
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie