In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram prei, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 gram scholfilet
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram amandelen of hazelnoten, fijngehakt
  • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 50 gram boter
Bereiden
Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten. Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper. Serveer de schol op de preistamppot.
Variatie
Voeg aan de preistamppot eens 100 gram groene olijven, in plakjes, of 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden toe.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
50 g
vet
36 g
Kcal
695