Gebakken zalm met gegratineerde prei - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zalm met gegratineerde prei

Gebakken zalm met gegratineerde prei

Gebakken zalm met gegratineerde prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram prei
  • 20 gram boter of margarine + 1 eetl. extra
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel oregano
  • 20 gram bloem + extra om te bestrooien
  • 125 milliliter warme melk
  • 50 gram geraspte belegen of oude kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 400 gram zalmfilet, ontdooid (Vismarine)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in stukken van 10 cm en spoel ze goed af. Blancheer de preistukken in water met zout circa 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Laat de boter langzaam smelten met de knoflook en oregano tot de boter gaat bruisen. Voeg de bloem toe en roer goed door tot het mengsel van de bodem van de pan loslaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Laat deze bechamelsaus circa 10 minuten op de laagste stand pruttelen. Roer de kaas erdoor tot deze is gesmolten en breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Leg de prei in een ovenschaaltje en giet de saus erover. Laat de prei in circa 20 minuten garen en gratineren. Dep ondertussen de zalm goed droog en bestrooi rondom met zout, peper en een beetje bloem. Verwarm de rest van de boter en bak de zalm om en om in circa 4 minuten medium gaar. Serveer met de prei.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
15 g
vet
26 g
Kcal
430