1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g zalmfilet vers of diepvries (Vismarine), ontdooid
  • 1 eetl. citroensap
  • 250 g witte druiven, zonder pit
  • 50 g boter of 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g ongezouten cashewnoten
Voorbereiden
Besprenkel de zalm met citroensap en laat dit even intrekken. Halveer de druiven en controleer of er geen pitten meer in zitten.
Bereiden
Verhit de boter of olie en bak hierin de zalmfilet in 2-3 minuten per kant lichtbruin en gaar. Bestrooi de vis met zout en peper. Neem de filets uit de pan en houd ze even warm. Schep de cashewnoten door het bakvet en bak ze 1 minuut op een hoge stand. Voeg de druiven toe en bak ze 1/2 minuut mee. Serveer de zalm op warme borden en schep de noten en druiven erover.
Variatie
Lekker met pommes dauphin, röstirondjes of gebakken aardappelen en broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie