Gebonden kippensoep met maïs - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebonden kippensoep met maïs

Gebonden kippensoep met maïs

Gebonden kippensoep met maïs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pot kippenbouillon met vlees
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 theel. kerrie
  • 2 eieren, geklutst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bos lente-/bosuitjes, zeer fijn gehakt
Bereiden
Leng de pot bouillon aan met 3 potten water en breng met het bouillonblokje en de maïs aan de kook. Roer de maïzena met de kerrie los met een paar eetlepels water en los dit al roerende op in de soep tot deze licht gebonden is. Laat de soep 10 minuten doorkoken en zet dan de warmtebron uit. Giet de geklutste eieren in een dunne straal al roerende in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de bosuitjes erdoor en serveer direct.
Variatie
Serveersuggestie: Lekker met kaas-uienbrood.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
21 g
vet
8 g
Kcal
200