Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geglaceerde wortel met gember en knoflook

Geglaceerde wortel met gember en knoflook

Geglaceerde wortel met gember en knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g winterwortels
  • 50 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken. Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelrepen hierin al roerend in circa 5 minuten glaceren. Voeg de gember en knoflook toe en laat nog enkele minuten zachtjes mee fruiten zonder dat ze verkleuren. Breng de wortel op smaak met zout en peper en serveer in een schaal.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
3 g
vet
18 g
Kcal
175