Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geglaceerde wortel met gember en sesam

Geglaceerde wortel met gember en sesam

Geglaceerde wortel met gember en sesam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bos wortels
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 100 milliliter water warm
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 bos wortels
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 100 milliliter water warm
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
Bereiden
Schil een bos wortels en snijd het groene loof eraf. Laat de wortels heel. Laat 25 gram boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Schep de wortels op hoge stand een paar minuten om in de boter en voeg dan een eetlepel geraspte verse gember, een eetlepel citroensap, een eetlepel suiker of honing en 100 ml water toe. Zet de warmtebron lager en schud de wortels om. Leg het deksel op de pan en laat de wortels in circa 5 minuten beetgaar stoven. Schud de wortels regelmatig om zodat ze allemaal worden bedekt met een laagje stroperig vocht. Rooster in een droge koekenpan een paar eetlepels sesamzaadjes goudbruin en strooi deze voor het serveren over de geglaceerde wortels.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
11 g
vet
8 g
Kcal
125