1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geglaceerde wortel met honing en citroen

Geglaceerde wortel met honing en citroen

Geglaceerde wortel met honing en citroen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bos wortelen
  • 125 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • citroenschilletjes voor garnering
Bereiden
Verwijder het groene blad van de wortels, maar laat ze wel heel met een stukje groen er nog aan. Was de groente goed. Leg de wortelen zoveel mogelijk naast elkaar in een pan. Voeg de boter, gemengd met honing, mosterd, citroensap en zout toe en stoof de wortel beetgaar in circa 15 minuten. Garneer eventueel met wat citroenschilletjes.
Variatie
Vervang mosterd door komijnzaad.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 260
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie