In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerd Brussels lof

Gegratineerd Brussels lof

Gegratineerd Brussels lof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 dikke struikjes witlof, worteleinde afgesneden
  • 100 g boter of margarine
  • 50 ml water
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 50 g bloem
  • 150 ml volle melk, verwarmd (Melkan)
  • 1 eetl. Franse mosterd
  • 100-150 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • gemalen nootmuskaat
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 1 kg aardappelen, gekookt en gehalveerd
Voorbereiden
Leg de witlofstruikjes in een braadpan, voeg 25 gram boter, water en de knoflook toe en zet de pan afgedekt op middelhoog vuur. Stoof de witlof in 20 minuten gaar, neem uit de pan en laat in een vergiet uitlekken. Schenk het stoofvocht in een maatkan en vul het aan met 150 ml melk. Smelt in een steelpan met dikke bodem 50 gram boter en roer de bloem erdoor. Roer met een garde krachtig het stoofvocht erbij en breng het aan de kook. Kook de saus op laag vuur zachtjes 5 minuten door. Roer de mosterd en bijna alle geraspte kaas erbij en laat de kaas smelten. Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat. Vet een ruime ovenschaal dik in met boter. Rol de witlofstruikjes elk in twee plakjes ham. Schik de witlof in de schaal met de aardappelen eromheen.Schenk hier de kaassaus over en bestrooi de schotel met de rest van de geraspte kaas.
Bereiden
Gratineer de ovenschaal gedurende 15-20 minuten in de oven op 200°C.exclusief oventijd

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
52 g
vet
34 g
Kcal
600