Gegratineerd tomatenbrood - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerd tomatenbrood

Gegratineerd tomatenbrood

Gegratineerd tomatenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 sneetjes volkorenbrood, licht geroosterd
  • 4 plakken belegen kaas
  • 4 tomaten in plakken
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 1 eetl. versgehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd
  • 2 eiwitten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetl. kookroom of koffieroom
  • 1/2 bakje tuinkers
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of zet de ovengrill aan. Beleg de sneetjes brood met de kaas en leg ze op de bakplaat. Zet ze 5 minuten in het midden van de oven of 1 minuut onder de hete ovengrill tot de kaas licht gesmolten is.
Bereiden
Verdeel de tomatenplakken over de kaas op het brood. Maal er peper over en strooi de Italiaanse kruiden erop. Zet de sneetjes 2 minuten in de warme oven of even onder de grill zodat de tomaten warm worden. Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de kaas met de kookroom en spatel dit luchtig door het eiwit. Verdeel dit mengsel over de tomaten op het brood en gratineer onder de hete ovengrill of in de warme oven. Blijf erbij om te voorkomen dat het tomatenbrood te donker wordt. Garneer met tuinkers.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
32 g
vet
24 g
Kcal
470