Gegratineerde aardappel-visschotel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde aardappel-visschotel

Gegratineerde aardappel-visschotel

Gegratineerde aardappel-visschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak aardappelpuree
  • zout
  • versgemalen peper
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 ei, geklutst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 preistelen, schoongespoeld en in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 450 g koolvisfilet, ontdooid (Vismarine)
  • 50 g geraspte belegen kaas
Voorbereiden
Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, breng zo nodig op smaak met zout, peper en nootmuskaat en klop het ei erdoor. Verwarm de olie en fruit de wortel circa 5 minuten, voeg de rest van de groenten toe en roerbak nog enkele minuten. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiden
Leg de stukken vis in een ingevette ovenschaal en schep de groentesaus erover. Schep de aardappelpuree erover en bestrooi met de kaas. Bak het gerecht in 30 minuten gaar en bruin.
Variatie
U kunt de koolvis vervangen door zalmfilet.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
35 g
vet
37 g
Kcal
625