Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote aardappels
  • 1 eetlepel olie
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel verse timblaadjes of 8 kleine takjes tijm
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 bakplaat ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon en droog ze. Prik rondom in met een vork en bestrijk de aardappels met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes. Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bij de gevulde kip.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
11 g
vet
11 g
Kcal
160