Gegratineerde aardappeltaart met spek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde aardappeltaart met spek

Gegratineerde aardappeltaart met spek

Gegratineerde aardappeltaart met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g vaste aardappelen, ongeschild
  • 200 g ontbijtspekblokjes
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. boter
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eieren
  • 200 ml room of crème fraîche (Melkan)
  • 50 g geraspte jong belegen kaas
Bereiden
Kook de aardappelen in circa 15 minuten net gaar. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze. Snijd ze in dunne plakken. Bak ondertussen de spekblokjes met de tijm en uiringen knapperig. Voeg de knoflook toe en fruit nog enkele minuten. Beboter een ovenschaal of eenpersoons schaaltjes. Ver-warm de oven voor op 180°C. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de helft van de spekblokjes en ui erover. Vervolg met de rest van de aardappelplakjes en dek af met de rest van de spekjes en ui. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper en giet dit over de aardappelen. Schud een beetje met de vorm zodat alles zich goed verdeelt en dek af met een laagje geraspte kaas. Bak de taart in circa 30 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voor u hem aansnijdt.Bereidingstijd: ca. 25 minuten + 30 minuten oventijd.
Variatie
Ook lekker met een laagje geraspte Gruyèrekaas.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
41 g
vet
49 g
Kcal
690