Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 grote aubergines, in 12-16 lange dunne plakken
  • 100 milliliter zonnebloem- of arachideolie
  • 4 eetlepel rode pesto, koelvers
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 2 sneetje witbrood, zonder korsten
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 milliliter extra vergine olijfolie
Voorbereiden
Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en laat ze op een stuk keukenpapier circa een half uur uitlekken. Spoel ze af en dep ze goed droog. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen en uitlekken. Roer de pesto door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Droog de boterhammen in een broodrooster, maar laat ze niet verkleuren. Verkruimel ze en meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op elke plak aubergine een lepeltje ricotta en rol de aubergine losjes op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi ze met het kaas-broodkruim en bak ze in circa 15 minuten goudbruin. Maal ondertussen de basilicum met de pijnboompitten en olie tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel een beetje saus in het midden van 4 borden en schep hier per bord 3 à 4 auberginerolletjes op. Garneer met mooie blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
16 g
vet
57 g
Kcal
645