Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bosje tijm
  • 2 witte boterhammen, zonder korstjes, licht geroosterd
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stronk van de bleekselderij en snijd van de bovenkant een klein stukje af. Maak de stengels los en schaaf met een dunschiller de draden van de buitenkant. Leg de stengels tegen elkaar op de bakplaat en bestrijk licht met olie. Bak de bleekselderij circa 10 minuten hoog in de oven. Verhit intussen de boter en fruit hierin de ui en tijm enkele minuten op een lage stand. Verkruimel de geroosterde boterhammen. Meng het broodkruim met de kaas en gebakken ui en breng op smaak met peper. Bestrooi de bleekselderij met dit mengsel en gratineer 5-10 minuten in de oven. Lekker bij zalm of kip.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
11 g
vet
15 g
Kcal
215