1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bosje tijm
  • 2 witte boterhammen, zonder korstjes, licht geroosterd
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stronk van de bleekselderij en snijd van de bovenkant een klein stukje af. Maak de stengels los en schaaf met een dunschiller de draden van de buitenkant. Leg de stengels tegen elkaar op de bakplaat en bestrijk licht met olie. Bak de bleekselderij circa 10 minuten hoog in de oven. Verhit intussen de boter en fruit hierin de ui en tijm enkele minuten op een lage stand. Verkruimel de geroosterde boterhammen. Meng het broodkruim met de kaas en gebakken ui en breng op smaak met peper. Bestrooi de bleekselderij met dit mengsel en gratineer 5-10 minuten in de oven. Lekker bij zalm of kip.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 215
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie