Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde courgette met citroenschnitzel

Gegratineerde courgette met citroenschnitzel

Gegratineerde courgette met citroenschnitzel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 courgettes, in dunne lange plakken
  • 100 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 750 gram diepvriesrösti
  • 1 eetlepel honing of 1 theelepel suiker
  • 100 gram groene of zwarte olijven
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Honing kun je lang bewaren als je de pot goed sluit en wegzet op een donkere, droge plek. Soms versuikert de honing. Dit is een natuurlijk proces, dus niet weggooien die pot! Zet de pot in een pannetje met warm water (niet koken) tot de honing weer vloeibaar is. Hierna kun je de honing weer gewoon gebruiken.
Bereiden
Leg de courgetteplakken op de bakplaat. Bestrooi met Parmezaanse kaas en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Halveer de schnitzels of snijd ze in brede repen. Rasp de schil van 1 citroen en pers de citroen uit. Snijd de andere citroen in partjes. Verwarm de ovengrill. Zet de courgettes iets boven het midden in de oven en gratineer 4-5 minuten. Verdeel de rest van de olijfolie over 2 koekenpannen. Bak in één pan het vlees circa 3 minuten per kant en roerbak in de andere pan de rösti. Neem het vlees uit de pan. Voeg het citroensap, 4 eetlepels water, citroenrasp, honing, zout en peper toe aan het bakvet. Serveer de schnitzels met de citroenjus, courgette en rösti. Garneer met de olijven en citroenpartjes.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
54 g
vet
32 g
Kcal
710