Gegratineerde couscous met ham en tomaat - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde couscous met ham en tomaat

Gegratineerde couscous met ham en tomaat

Gegratineerde couscous met ham en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram couscous
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 3 eetlepels pesto
  • 150 gram gekookte hamreepjes
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei losgeklopt
  • lage ovenschaal ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Schep de gepelde tomaten met sap, pesto, hamreepjes, zout en peper erdoor en verwarm zonder te koken. Meng de helft van de kaas, het tomatenmengsel en het ei door de couscous. Schep de couscous in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven. Lekker met een komkommersalade.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
104 g
vet
28 g
Kcal
845