Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde gehaktballetjes

Gegratineerde gehaktballetjes

Gegratineerde gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • paneermeel
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
  • 1 bolletje mozzarella grof geraspt
Voorbereiden
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is. Rol er 12 kleine balletjes van en zet ze afgedekt een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Bereiden
Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Roer de basilicum door de tomatensaus en giet de saus over de balletjes. Bestrooi met mozzarella en gratineer een paar minuten hoog in de oven. Lekker met brood of pasta.ovenschaal, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
12 g
vet
41 g
Kcal
555