Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 1 citroen
  • 2 eetlepel mosterd
  • 20 centiliter kookroom
  • 2 sneetje niet te vers witbrood, fijn verkruimeld
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepel gehakte peterselie of bieslook of 2 theel. gedroogd
  • 450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelpartjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, ingekruist
  • 4 eetlepel olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de vis droog met keukenpapier. Pers de helft van de citroen uit. Wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de stukken vis naast elkaar en verdeel ze over 1 ovenschaal. Meng de mosterd met de kookroom en giet dit over de vis. Meng broodkruim, geitenkaas en de helft van de peterselie of bieslook en verdeel dit mengsel over de vis. Leg de krieltjes en tomaten in de andere ovenschaal. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de vis en 2 eetlepels olijfolie over de krieltjes en tomaten. Zet de ovenschalen naast elkaar 15-20 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de peterselie of bieslook voor het serveren over de krieltjes-tomatenschotel.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
30 g
vet
31 g
Kcal
555