1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde kabeljauwschotel

Gegratineerde kabeljauwschotel

Gegratineerde kabeljauwschotel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram vastkokende aardappels geschild, in plakjes
  • 5 eetlepel boter
  • 1 ui in halve ringen
  • 5 eetlepel bloem
  • 300 milliliter melk
  • 200 milliliter kookroom
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • ovenschaal ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 5 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken (of gaar ze afgedekt in de magnetron circa 3 minuten op 800 Watt). Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak nog circa 1 minuut. Roer de melk en room in gedeelten erdoor en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Voeg zout en versgemalen peper toe. Verdeel de helft van de aardappelplakjes overlappend op de bodem van de schaal. Meng de vis, broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep de saus op de aardappelplakjes. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi met de rest van de kaas. Zet het gerecht circa 25 minuten in de oven tot het goudbruin is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 770
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie