Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde koolvisschotel

Gegratineerde koolvisschotel

Gegratineerde koolvisschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 wortel of 200 g waspeen, geschrapt, in plakjes
  • 4 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1/2 komkommer, met schil, in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 400 g diepvries koolvisfilet (Vismarine), ontdooid
  • 450 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 g geraspte (jong) belegen kaas
  • 200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wortel en bleekselderij 1 minuut, giet ze af en spoel er koud water over. Meng wortel en bleekselderij door de komkommer. Voeg peper en zout toe en schep de groente in een ovenschaal. Giet de gezeefde tomaten erover. Dep de vis droog en snijd deze in repen of blokken. Leg de vis op het groentemengsel. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Meng de helft van de kaas door de crème fraîche of kookroom. Verdeel dit over de aardappels. Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en gaar is.25 minuten in de oven

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
25 g
vet
28 g
Kcal
485