1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde mosselen met spek

Gegratineerde mosselen met spek

Gegratineerde mosselen met spek product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g verse mosselen, gespoeld en gesorteerd
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalot, zeer fijngesnipperd
  • 20 g ontbijtspek, zeer fijngesneden
  • 4 eetl. droge witte wijn
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 sneetjes wit brood
Bereiden
Stoom de mosselen open en laat ze afkoelen. Verwijder de lege schelpen en leg de gevulde schelpen op een bakplaat. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg het spek toe en bak enkele minuten. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken. Schep in een kom en meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper. Rooster het brood droog, maar niet bruin en verkruimel het. Verdeel het spekmengsel met aanhangend vocht over de mosselen en bestrooi met het broodkruim. Verwarm de ovengrill en gratineer de mosselen vlak voor het serveren even lichtbruin.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 125
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie