In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 theel. verse gemberwortel, geraspt
  • mespunt cayennepeper
  • rasp en sap van 1 geboende sinaasappel
  • rasp en sap van 1/2 geboende citroen
  • 200 g cranberrycompote
  • 150 ml rode port
  • 1 theel. fijne mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 hertenbiefstukjes van ca. 150 g
  • 4 takjes tijm
  • 4 stukjes (rollade-)touw
Voorbereiden
(De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt en later weer worden opgewarmd.) Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin. Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik. Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.
Bereiden
Verwarm de rest van de olie in de grillpan en bak de biefstukjes om en om in circa 4 minuten per kant rosé. Leg de takjes tijm naast de biefstukken in de pan en bak ze heel kort mee tot de blaadjes knapperig zijn. Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
28 g
vet
18 g
Kcal
345