Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met ijs

Gegrilde ananas met ijs

Gegrilde ananas met ijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rijpe ananas
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 4 bollen (citroen) sorbetijs
Bereiden
Snijd de kroon van de ananas en zet de vrucht dan rechtop. Snijd rondom de harde schil weg en steek de kleine oogjes die overblijven weg met een klein mesje. Snijd de ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd nu lange repen of plakken of welke vorm je leuk vindt, zolang ze niet te dik zijn. Zet de ovengrill aan. Leg de plakken dakpansgewijs op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met wat poedersuiker. Zet de bakplaat vlak onder de grill en blijf kijken tot de ananas lichtbruin karameliseert. Leg de schijven warm op een bordje en schep er een bolletje sorbetijs op.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
32 g
vet
3 g
Kcal
165