Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ‘Argentijnse’ steak met oranjeboter en gefrituurde gember

Gegrilde ‘Argentijnse’ steak met oranjeboter en gefrituurde gember

Gegrilde ‘Argentijnse’ steak met oranjeboter en gefrituurde gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 mooie biefstukken, iets plat geslagen
  • grof zout
  • voor de marinade:
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. marjolein of oregano
  • 3-4 eetl. olijfolie
  • 4-6 druppels tabasco
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • voor de oranjeboter:
  • 100 g zachte boter
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. geraspte gemberwortel
  • 1 eetl. gembersiroop
  • snufje kurkuma of kerrie
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • voor de gefrituurde gember:
  • olijf- of zonnebloemolie
  • 1 gemberwortel, geschild en in dunne reepjes
Voorbereiden
Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees in een schaal en wrijf de marinade erover uit. Laat minimaal een uurtje staan, het laatste half uur buiten de koelkast. Meng alle ingrediënten voor de oranjeboter in de keukenmachine (wees voorzichtig met de kurkuma want die kleurt de boter al snel te geel). Doe de boter in een afsluitbaar bakje of rol hem in een stukje folie en laat in de koelkast opstijven.
Bereiden
Verwarm een laagje olie in een hoge pan en frituur de reepjes gember heel snel goudgeel en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de grillpan op hoge stand. Neem het vlees uit de marinade, bestrooi het met wat grof zout en schroei het om en om in circa 2 minuten per kant mooi bruin. Serveer het vlees (eventueel voorgesneden) op voorverwarmde borden met een stukje boter en een toefje gefrituurde gember.+ 30 minuten marineren

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
3 g
vet
30 g
Kcal
400