Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde biefstukjes met paprikasaus en couscous

Gegrilde biefstukjes met paprikasaus en couscous

Gegrilde biefstukjes met paprikasaus en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukjes à 125 g
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 gele paprika’s, in stukken
  • 150 g couscous
  • ca. 200 ml kokend water
  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ca. 250 ml vleesbouillon (van een tablet)
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 eetl. citroensap
Voorbereiden
Bestrijk de biefstukjes aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water bij dat de korrels onderstaan. Laat de couscous ongeveer 15 minuten wellen.
Bereiden
Verhit olijfolie en boter in een soep- of sauspan en fruit de ui zacht en glazig. Voeg de stukken paprika en de knoflook toe en bak even mee. Giet de vleesbouillon in de pan en kook de paprika's in circa 10 minuten zacht. Pureer ui en paprika met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie en het citroensap door de couscous. Verhit een grillpan en grill de biefstuk circa 3 minuten per kant. Verdeel de couscous over de borden. Leg er de biefstuk bovenop. Schep de paprikasaus eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
40 g
vet
18 g
Kcal
460