Gegrilde garnalen met pikante aioli - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde garnalen met pikante aioli

Gegrilde garnalen met pikante aioli

Gegrilde garnalen met pikante aioli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g cocktailgarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout (uit de molen)
  • voor de aioli:
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, zeer fijngehakt
  • 1 eidooier
  • zout
  • 250 ml milde olijfolie
  • citroensap
  • keukenpapier
Voorbereiden
Maak eerst de aioli. Klop de geperste knoflook en de rode peper met de eidooier en een mespunt zout goed los. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe tot de saus lobbig is en breng dan op smaak met wat citroensap. Zet afgedekt koel weg. Dep de garnalen droog en smeer ze in met wat olijfolie.
Bereiden
Verwarm een grillpan voor en rooster de garnalen aan beide kanten bruin. Bestrooi met wat zout en verdeel ze over 4 borden. Serveer ze met de aioli.
Variatie
Lekker met een salade en stokbrood.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
14 g
vet
75 g
Kcal
765