Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim

Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim

Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g groene asperges
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 sneetjes oud wit brood, zonder korsten
  • voor de pesto:
  • 35 g rucola, gewassen en gedroogd
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gepelde walnoten
  • 160 ml extra vergine olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Snijd van de asperges de onderste 2 centimeter af en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrijk ze met een kwastje olie. Maal de rucola met de knoflook, walnoten en de olijfolie in de keukenmachine fijn. Roer met de hand de geraspte kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper. Verkruimel het brood of hak het fijn.
Bereiden
Verwarm de ovengrill. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak het broodkruim snel goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier en be-strooi met zout. Zet de asperges circa 5 minuten onder de grill en draai ze om. Gril ze nog eens 5 minuten. Neem de asperges uit de oven, leg ze op een schaal en lepel wat van de pesto erover. Bestrooi met het broodkruim en wat extra versgemalen peper.
Variatie
Lekker met lamsvlees of kip.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
16 g
vet
55 g
Kcal
595