Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde groenten met citrusdressing

Gegrilde groenten met citrusdressing

Gegrilde groenten met citrusdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 aubergine, in plakken
  • 2 rode puntpaprika's, in plakken
  • 300 gram pompoen, geschild en in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • Voor de dressing:
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • keukenpapier
Voorbereiden
Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout en leg ze tussen keukenpapier. Verzwaar met een plank en laat circa 30 minuten staan.
Bereiden
Verhit een grillpan. Bestrijk de rest van de groenten met olie en gril alles aan beide kanten mooi bruin. Wrijf de aubergineplakken droog en gril deze als laatste om en om bruin. Leg alle groenten op een platte schaal. Klop de citrussappen en citroenrasp met de honing en mosterd los. Klop de olijfolie in een straaltje erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de warme groenten. Laat op kamertemperatuur circa 30 minuten trekken. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
12 g
vet
21 g
Kcal
265