1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalfsentrecotes (ca. 150 g per stuk)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de salsa verde:
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst of 1 wit bolletje, in stukjes
  • 6 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 klein bosje peterselie
  • olijfolie
  • voor de Parmezaanse chips:
  • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kalfs­entrecotes met een mengsel van olijfolie, citroensap en zout en peper. Maal het brood tot fijn kruim. Hak de ansjovis, kappertjes, knoflook en peterselie fijn en meng het broodkruim erdoor. Roer er in een dun straaltje zoveel olijfolie door tot het een stevige, gebonden saus is. Zet deze apart.
Bereiden
Leg kleine bergjes Parmezaanse kaas met een kleine tussenruimte op een bakplaat. Druk ze iets plat met de achterkant van een lepel. Bak ze in het midden van de oven in 4-6 minuten tot goudbruine chips. Laat ze buiten de oven afkoelen. Schep ze voorzichtig met een spatel van het bakpapier en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Verhit een grillpan en rooster het vlees 3-4 minuten per kant zodat het van binnen rosé is. Serveer de entrecotes met de salsa verde en Parmezaanse chips erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 44 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie