Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfsentrecotes (ca. 150 g per stuk)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de salsa verde:
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst of 1 wit bolletje, in stukjes
  • 6 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 klein bosje peterselie
  • olijfolie
  • voor de Parmezaanse chips:
  • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kalfs­entrecotes met een mengsel van olijfolie, citroensap en zout en peper. Maal het brood tot fijn kruim. Hak de ansjovis, kappertjes, knoflook en peterselie fijn en meng het broodkruim erdoor. Roer er in een dun straaltje zoveel olijfolie door tot het een stevige, gebonden saus is. Zet deze apart.
Bereiden
Leg kleine bergjes Parmezaanse kaas met een kleine tussenruimte op een bakplaat. Druk ze iets plat met de achterkant van een lepel. Bak ze in het midden van de oven in 4-6 minuten tot goudbruine chips. Laat ze buiten de oven afkoelen. Schep ze voorzichtig met een spatel van het bakpapier en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Verhit een grillpan en rooster het vlees 3-4 minuten per kant zodat het van binnen rosé is. Serveer de entrecotes met de salsa verde en Parmezaanse chips erbij.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
8 g
vet
58 g
Kcal
735