Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade

Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade

Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kalkoenfilet, in gelijke plakken
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50 g walnoten, grof gehakt en geroosterd
  • 6 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, geschild in blokjes
  • 1 sinaasappel, in partjes
  • 75 g blauwe kaas, verbrokkeld (roquefort of Danish Blue)
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. magere yoghurt (Melkan)
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze rondom met citroen rasp. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan circa 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Meng de bleekselderij met het fruit, de noten, kaas en dressing. Bak of gril de kalkoen in circa 3 minuten per kant. Serveer de salade erbij.
Variatie
Vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
10 g
vet
30 g
Kcal
460