1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade

Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade

Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kalkoenfilet, in gelijke plakken
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50 g walnoten, grof gehakt en geroosterd
  • 6 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, geschild in blokjes
  • 1 sinaasappel, in partjes
  • 75 g blauwe kaas, verbrokkeld (roquefort of Danish Blue)
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. magere yoghurt (Melkan)
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze rondom met citroen rasp. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan circa 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Meng de bleekselderij met het fruit, de noten, kaas en dressing. Bak of gril de kalkoen in circa 3 minuten per kant. Serveer de salade erbij.
Variatie
Vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie