Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kalkoenfilet met gember-knoflookcrème

Gegrilde kalkoenfilet met gember-knoflookcrème

Gegrilde kalkoenfilet met gember-knoflookcrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalkoenfilets (ca. 500 gram)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 eetl. olijfolie
  • voor de gember-knoflookcrème:
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl. gehakte peterselieplastic folie
Voorbereiden
Leg de kalkoenfilets naast elkaar tussen plastic folie en druk ze iets platter. Meng zout, peper en paprikapoeder door de olijfolie en bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Laat dit even intrekken. Meng de geraspte gemberwortel door de crème fraîche. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Roer de rasp, de helft van het sap, de knoflook en de peterselie door de crème.
Bereiden
Verhit een grillpan en rooster de kalkoen­filets enkele minuten per kant. Zorg ervoor dat ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de kalkoenfilets met de gember-knoflookcrème en een groene salade. Bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
3 g
vet
23 g
Kcal
335