Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade

Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade

Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g pangafilet, vers of diepvries, ontdooid
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 citroen, geperst
  • versgemalen peper
  • voor de uienmarmelade:
  • 3 rode uien, gesnipperd
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker of honing
  • 1 stevige appel, geschild,in kleine blokjes
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1/2 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1/2 theel. gedroogd
  • 1/2 theel. zout
Bereiden
Dep de vis droog en bestrijk deze met 2 eetlepels olijfolie gemengd met chilipoeder, citroensap en peper. Verhit de rest van de olie voor de marmelade. Fruit de uien glazig. Voeg de suiker toe en laat die licht karameliseren. Schep de appelstukjes erdoor en gaar zachtjes 10 minuten. Schep kaneelpoeder, rozemarijn en zout erdoor. Verhit een grillpan en rooster de visfilets 2-3 minuten per kant. Serveer deze met de appel-uienmarmelade ernaast.Lekker met aardappelpuree en broccoli of peultjes.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
11 g
vet
17 g
Kcal
315