1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade

Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade

Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g pangafilet, vers of diepvries, ontdooid
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 citroen, geperst
  • versgemalen peper
  • voor de uienmarmelade:
  • 3 rode uien, gesnipperd
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker of honing
  • 1 stevige appel, geschild,in kleine blokjes
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1/2 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1/2 theel. gedroogd
  • 1/2 theel. zout
Bereiden
Dep de vis droog en bestrijk deze met 2 eetlepels olijfolie gemengd met chilipoeder, citroensap en peper. Verhit de rest van de olie voor de marmelade. Fruit de uien glazig. Voeg de suiker toe en laat die licht karameliseren. Schep de appelstukjes erdoor en gaar zachtjes 10 minuten. Schep kaneelpoeder, rozemarijn en zout erdoor. Verhit een grillpan en rooster de visfilets 2-3 minuten per kant. Serveer deze met de appel-uienmarmelade ernaast.Lekker met aardappelpuree en broccoli of peultjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie